Хисарският „Театър без диплома“ излиза с първата си премиера „Лодка в гората“

dsc_0002Популярният театрален състав „Театър без диплома“ от Хисаря излиза днес с първата си премиера „Лодка в гората“ по Николай Хайтов.
Талантливите актьори ще зарадват многобройната си публика довечера от 19.30 часа в хисарското Народно читалище „Иван Вазов”.
Актьорите от „Театър без диплома“ Румяна Цъцарова и Георги Топузлийски дават своеобразен старт на поредицата от театрални изяви в курортния град, пише сайтът Кarlovo.tv.
Режисьор на пиесата „Лодка в гората“ е познатият на всички Стефан Попов- пловдивският актьор и режисьор на хисарския театър.
Музикалното оформление пък е дело на Ангел Маринов.
Все още може да си закупите билети на касата на читалището, казаха организаторите.
Актьорите канят всичките свои колеги, участвали през годините в театралната трупа, да присъстват, както и всички свои почитатели.

На 1 юни от 20 часа отново залата на Народно читалище „Иван Вазов” в Хисаря „Театър без диплома“ излиза с друга своя премиера. Ще бъде представена пиесата „Почивен ден“ по големия Камен Донев, като отново режисьор е Стефан Попов.
На 13 юни пък започват театралните празници на Хисаря. В тях участие ще вземат десетки състави от цялата страна. На сцената ще играят по два самодейни колектива на ден.
20141017.onchtywnek
Нека припомним, че миналия сезон „Театър без диплома“ сътвори истински фурор в Хисаря и региона със своята тогава премиера на „Скакалци” по Ст. Л. Костов. Събитието тогава бе изиграно на 9 юни 2015, а огромният салон на хисарското Народно читалище „Иван Вазов” не успя да побере стотиците зрители, дошли на представлението. Режисьор на комедията отново бе пловдивският актьор Стефан Попов.
Вярната публика тогава отново не разочарова артистите си. Тя споделяше с тях всеки миг на сцената, всяко движение, всеки трепет, коментира сайтът Кarlovo.tv
С тази пиеса „Скакалци” пред препълнена зала, миналата година беше даден и стартът на традиционните Театрални празници на Хисаря, които се очакват с голям интерес и тази година.
В продължение на една седмица над 20 театрални колектива от цялата страна ще представят свои постановки.
Снимки: Кarlovo.tv и Коко Фреша Фотография.

Related posts

Leave a Comment